Dále je chuť harmonická a je tu dobře sladěný poměr kyselin a zbytkového cukru a můžeme zde opět nalézt sušené citrusové plody a kůru z grepu nebo pomela, ale stejně tak i sušenou meruňku a med. V závěru je víno pikantní a příjemně slané, což je způsobeno minerálním podložím.
Doporučené pokrmy: Vhodné k rybí kuchyni.
Graacher Domprobst je výjimečná vinice. Její jiho -západní orientace zajišťuje dostatečné sluneční záření po celý den. Na strmém svahu hrozny chytají nejvyšší možnou dávku slunečního záření. Během letních dnů, břidlicové pláty, z kterých vinice roste, nakumuluje teplo, které pak sálá i v noci. I když tato oblast je v severní vinohradnické oblasti, místní mikroklima se podobá jižní Evropě. Hrozny v tomto regionu mají vždy velký obsah cukru a výborně dozrají. Patrick Philipps Eckstein byl v roce 2007 zvolen nejlepším vinařem Německa „Winzer des Jahres“
O ODRŮDĚ
Ryzlink je vskutku královská odrůda, která právem patří mezi nejoblíbenější odrůdy na světě. Dají se z něj vyrobit chutná, různorodá a dlouhověká vína. Nejprestižnější ryzlinkové oblasti se nachází v Německu a dalších německy hovořících regionech - v Alsasku a Rakousku. Rodným místem Ryzlinku, jak napovídá už jeho jméno, je německy hovořící oblast Rheingau. Voňavým, svěžím a ovocným Ryzlinkům s říznou kyselinkou se daří především na minerálním (břidlicovém) a písčito-jílovém podloží, jaké mu poskytuje hlavně proslavená a oblíbená oblast kolem klikatící se řeky Mosely. Zdejší Ryzlinky v sobě spojují výrazné aroma meruňkové pecky v kombinaci s úžasnou mineralitou. Více o klikatící se Mosele a jejím vinařském potenciálu se dozvíte v článku na našich Vínovinách.